شاخص

 

زندگی نامه شهید عماد مغنیه
شهید "عماد مغنیه " معروف به "حاج رضوان " در ماه جولای سال 1962 میلادی در شهر صور دیده به جهان گشود.
خانواده شهید مغنیه که متشکل از پدر ، مادر و دو برادر وی به نام‌های "جهاد " و "فؤاد" که بعدها به شهادت رسیدند ، پس از مدتی از صور به حومه جنوبی بیروت نقل مکان کردند و در این منطقه بود که شهید مغنیه ، تحصیلات ابتدایی و دبیرستان خود را گذراند و پس از آن در جوانی ، وارد دانشگاه آمریکایی بیروت (AUB) شد.

 
شهید مغنیه در اوایل دهه هشتاد میلادی به "نیروی 17 " شاخه نظامی جنبش آزادی‌ بخش فلسطین پیوست که نیرویی ویژه برای حفاظت از مبارزانی مانند ابو عمار ، ابو جهاد و ابود ایاد تشکیل شده بود . او از همان زمان ، در عملیات انتقال سلاح از جنبش آزادی‌ بخش فلسطین برای مقاومت اسلامی لبنان که در حزب‌الله و جنبش امل نمود دارد نقش اساسی داشت اما در پی اشغال لبنان در سال 1982 میلادی از سوی رژیم صهیونیستی ، مبارزان جنبش آزادی ‌بخش فلسطین مجبور به ترک لبنان شدند.


با خروج مبارزان فلسطینی و سازمان آزادی ‌بخش از لبنان ، عماد مغنیه نیز به صفوف رزمندگان افواج مقاومت اسلامی (جنبش امل) پیوست که از سوی امام موسی صدر و شهید مصطفی چمران تأسیس شده بود اما شهید مغنیه در ادامه و همزمان با انتقال سید حسن نصرالله از امل ، به حزب تازه ‌تأسیس حزب‌الله پیوست.
شهید مغنیه پس از اجرای موفقیت ‌آمیز چند عملیات‌ به عنوان فرمانده گارد حفاظت مقامات بلند پایه حزب‌الله منصوب شد و پس از آن به عنوان مسؤول عملیات ویژه حزب‌الله انتخاب شد.
شهید عماد مغنیه که به دوری از رسانه‌ها شهرت داشت به "مرد سایه " در مقاومت اسلامی شهرت داشت و بسیاری او را مغز متفکر حزب‌الله قلمداد می‌کردند . وی بیشترین تعداد عملیات علیه رژیم صهیونیستی را در جهان به نام خود ثبت کرده است .
شهید عماد مغنیه سه‌شنبه شب 23 بهمن سال 1386 در پی انفجار در خودرویی بمب‌گذاری‌شده در دمشق ، به شهادت رسید.
رژیم صهیونیستی یک بار در سال 1373 اتومبیل او را در ضاحیه _ بخش جنوبی بیروت شناسایی کرد و به آن حمله ‌ور شد ولی او در اتومبیل نبود و برادرش به شهادت رسید . این پس از آن بود که رژیم صهیونیستی 5 میلیون دلار جایزه را برای کسی که خبری از او بدهد ، تعیین کرده بود و هر سال پس از اعتراف به ناکامی ، مبلغ هدیه را 5 میلیون دلار افزایش داده بود . عماد مغنیه در جریان جنگ 33 روزه یکی از چندین فرمانده آن بود و نقش بسیار ارزنده‌ای در جنگ 33 روزه _ تموز _ ایفا نمود.
اسرائیل اما به صورتی شتاب‌زده بلافاصله بعد از این عملیات ترور با استقبال از این عملیات مدعی شد که در این ترور دست نداشته است.

 

 

زندگینامه مهندس شهید امیر مهرداد

شهید امیر مهرداد در سال ۱۳۳۶ در تهران متولدشد. دوران تحصیل ابتدایی و دبیرستان را با موفقیت تمام طی نمود و بعد از اخذ دیپلم ریاضی ـ فیزیک در رشته مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی شریف پذیرفته شد.در اولین سال تحصیل بود که در یکی از تظاهرات دانشجویی دستگیر و راهی زندان طاغوت گردید ولی بدلیل نداشتن مدرکی دال بر محکومیت وی بعد از مدت کوتاهی آزاد شد.

امیر از ابتدای ورود به دانشگاه بیشتر با دانشجویان مسلمان رفت و آمد داشت و در همین رابطه نیز توسط عناصر چپ گرا تحت فشار بود ولی به خاطر رسالتی که بدوش خود احساس میکرد به این مسائل اهمیتی نمی داد. او در دوران شکوفایی انقلاب اسلامی، فعالیت ی و اجتماعی خود را زیاد نمود و برای پیروزی انقلاب از هیچ فعالیت صحیح و اسلامی روی گردان نبود. پس از پیروزی مرحلة اول انقلاب، برای استقرار و تشکیل نظام جمهوری اسلامی فعالیت زیادی نمود. از پاسداری های شبانه در مقابل ضد انقلاب و عناصر وابسته به استکبار جهانی گرفته تا داشتن مسئولیت صندوقهای رأی جهت همه پرسی جمهوری اسلامی، انتخابات مجلس و خبرگان و . دریغ نداشت.

او از آغازگران حرکت جهاددانشگاهی و مسئول گروه مهندسی شیمی جهاددانشگاهی صنعتی شریف بود. در انجام دهها پروژه تحقیقاتی و خدماتی از جمله پروژة بیوگاز و طرح تولید برج تقطیر جهت سازمان انتقال خون ایران، سهیم بود.

او در هنگام جنگ تحمیلی، زمانی از یاد جبهه غافل نبود و آنجا را مأمن خویش می دانست، سرانجام نیز در عملیات والفجر 4در پنجوین عراق در 13 آبان 1362 به فیض عظیم شهادت نائل آمد.

روحیه پرتلاش این شهید عزیز او را وا میداشت تا بیکار نباشد و سعی می‌نمود لحظه‌ای را برای خدمت کردن به اسلام و محرومیت و کسب فیض از دست ندهد و به دنبال این روحیه بود که بعد از پیروزی انقلاب و در تابستان 1358 ابتدا در جهاد سازندگی استان لرستان فعالیت خود را آغاز نموده و مسئول تدارکات جهاد بود، بعد از اتمام کار و بازگشت به تهران در جهاد سازندگی دانشگاه صنعتی شریف که عمده فعالیتش رفع مشکلات ی و فنی کارخانجات و صنایع بود به کار مشغول شد.

مسئولیت اولیه وی مراجعه به کارخانجات به همراهی دیگر برادران جهاد و اساتید متعهد دانشگاه و جمع آوری مشکلات فنی آنان بود تا با مطرح نمودن برای حل آن چاره اندیشی شود و در این رابطه پاره ای از مشکلات فنی و ی بعضی از کارخانجات را رفع نمودند .

درخرداد ماه ۱۳۵۹ با حرکت انقلاب فرهنگی و تعطیل شدن دانشگاهها با توجه به اینکه در آن روزها مسئله‌ای بنام تضاد علم و تعهد توسط منحرفین در ایران ایجاد شده بود برای اینکه غلط بودن این نظریه اثبات شود امیرمهرداد به همراه دیگر برادران دانشجوی متعهد دانشگاه حرکتی را آغاز کردند که بعداً به نام جهاددانشگاهی خوانده شد و در دانشگاه صنعتی شریف نیز نیروهای فعال در جهاد سازندگی دانشگاه تشکیلات خود را در اختیار جهاددانشگاهی قرار داده و فعالیت جدید خود را آغاز نمودند.

برای تحقق امر فوق و پیوند دادن تعهد و تخصص و دادن تخصص به برادران مسلمان و متعهد، جهاددانشگاهی صنعتی شریف محورهای کار خود را تحقیقات، آموزش، ترجمه و تالیف و خدمات قرار داد و سعی کرد از این بستر کاری و فکری جهت رفع مشکلات صنایع وابسته کشور استفاده نماید و برای بهره وری بیشتر تصمیم گرفته شد که جهاد به فرم گروههای تخصصی فعالیت کند و در این رابطه مسئولیت تشکیل گروه مهندسی شیمی به شهید امیرمهرداد محول گردید.

ایشان به همراه یکی دو نفر از برادران هم رشته، گروه مهندسی شیمی جهاد را در مهرماه سال 1359تاسیس نمودند و در طول فعالیت سه ساله این گروه دهها پروژه تحقیقاتی و خدماتی انجام و یک کتاب و چند مقاله نیز تالیف شده است .

دو پروژه زیر ازجمله پروژه هایی است که ایشان به طور مستقیم بر آنها نظارت داشته است.

اولین پروژه گروه که تحت سرپرستی ایشان و با همکاری یکی از اساتید دانشکده مهندسی شیمی و چند تن از دیگر افراد، از جمله شهید علیرضا قزوینی انجام گرفت، پروژه «بیوگاز» بود . در این پروژه که هدف از آن تهیه گاز متان (بعنوان سوخت) از فضولات حیوانی است سعی شده است یکی از مشکلات مردم روستایی کشورمان در فصل سرما که رساندن سوخت و تهیه چوب برای ایجاد گرما است رفع شود. تیم علمی ایشان حدود سه سال در رابطه با این پروژه فعالیت نمودند که حاصل آن ایجاد چند واحد اصلی در استان ایلام و ارائه و بررسی در سمپوزیوم بین المللی انرژیهای نو که توسط شهید علیرضا قزوینی در سمپوزیوم مطرح شد.

پروژه دوم طرح «برج تقطیر» جهت سازمان انتقال خون ایران است که در این پروژه یک واحد تقطیر الکل جهت تصفیه پسابهای سازمان طراحی، ساخت، نصب و راه اندازی شد که هم اکنون در حال بهره‌برداری است و همچنین چندین پروژه دیگر با همکاری ایشان انجام شد. اما آنچه که مهم است عقیده و ایمان این شهید بزرگوار به خدمت به اسلام و کسب علم و تخصص برای کمک به نظام جمهوری اسلامی بود و نشان دادن راهی که می توان به آن مقصود رسید ولی چون وی روح بلندپروازی داشت این خدمت ها نیز وی را ء نکرد و برای رسیدن به هدف اصلی خود که همان جواب دادن به ندای «هل من ناصر ینصرنی» امام حسین علیه السلام بود از طریق بسیج راهی جبهه ها گردید و با اینکه مدت خدمت ایشان پایان یافته و می توانست برگردد ولی برای رسیدن به مقصود خود ماند و میگفت من آمده ام که در عملیات شرکت کنم و در جبهه ماند تا در عملیات والفجر چهار شرکت نمود و بهمراه دیگر برادران عزیز در عملیات تکمیلی مرحله سوم در ارتفاعات منطقه پنجوین در تاریخ 1362/05/18 به فیض شهادت نائل آمد.

 

 

زندگی نامه شهید عصمت پور انوری

عصمت پورانوری در سال 1341 در شهرستان دزفول متولد شد. در دوران انقلاب، در مبارزات علیه رژیم منحوس پهلوی شرکت داشت. بعد از انقلاب اسلامی ایران، در تمامی جلسات عقیدتی ـ ی که از طرف نهضت تشکیل شده بود، شرکت می‌کرد. وی در تاریخ  1360/09/19 در اثر بمباران هوایی دزفول توسط مزدوران عراقی، به شهادت رسید.


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : شهید ,مغنیه ,پروژه ,عملیات ,جهاد ,دانشگاه ,عماد مغنیه ,صنعتی شریف ,مهندسی شیمی ,شهید مغنیه ,شهید عماد ,شهید علیرضا قزوینی ,جهاد سازندگی دانشگاه ,دهها پروژه تحقیقاتی ,نظام جمهوری اسلامی
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

چشم پزشکی دانلود کتاب پی دی اف پایگاه تحلیلی - خبری جوان کاشان Renee مرکز خدمات تخصصی حسابداری محک معرفی اماکن تفریحی ایران Sean Dave کلیبی مرجع بروزترین فیلترشکن ها و VPNهای رایگان